Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Opmerkelijk Aanbod Van Coolblue Oprichter

Pieter Zwart biedt meerderheid Coolblue aan voor groei in Duitsland

Opmerkelijk aanbod van Coolblue-oprichter

In een verrassende zet heeft Pieter Zwart, oprichter en CEO van Coolblue, aangeboden om zijn meerderheidsbelang in het bedrijf op te geven om de groei van Coolblue in Duitsland te financieren.

Zwart, die Coolblue in 1999 oprichtte, bezit momenteel 51% van de aandelen van het bedrijf. Als zijn aanbod wordt geaccepteerd, zou hij zijn aandelenbelang terugbrengen tot 40%, waarmee hij een minderheidsbelanghebbende zou worden.

Groeiplannen in Duitsland

Coolblue is een snelgroeiende e-commerce retailer die bekend staat om zijn uitstekende klantenservice. Het bedrijf is actief in Nederland, België en Duitsland en verwacht een omzet van meer dan € 2 miljard in 2023.

Duitsland is een belangrijke groeimarkt voor Coolblue. Het land heeft een grote e-commercemarkt en een sterke economie. Door zijn meerderheidsbelang op te geven, hoopt Zwart extra kapitaal vrij te maken om de groei van Coolblue in Duitsland te versnellen.

Reacties van de markt

Het aanbod van Zwart is met gemengde reacties op de markt ontvangen. Sommige analisten prijzen zijn bereidheid om zijn persoonlijke belang op te offeren voor de groei van Coolblue.

Andere analisten zijn echter voorzichtiger. Zij wijzen erop dat Zwart een controlerend belang in Coolblue heeft behouden, wat hem aanzienlijke zeggenschap over de bedrijfsstrategie geeft.

Conclusie

Het aanbod van Pieter Zwart om zijn meerderheidsbelang in Coolblue op te geven, is een opmerkelijke zet. Als het aanbod wordt geaccepteerd, zou Coolblue extra kapitaal vrijmaken om zijn groei in Duitsland te versnellen.

Het is nog onduidelijk hoe de aandeelhouders van Coolblue zullen reageren op het aanbod van Zwart. Het is echter duidelijk dat Zwart vastbesloten is om de groei van Coolblue te blijven stimuleren, zelfs ten koste van zijn eigen persoonlijke belang.


Comments